Visionscenter

Visionscenteret i Skibby

Det nye center i Bymidten 10 udspringer af at Vejdirektoratet vil lave en løbende udstilling om byggeriet af den nye fjordforbindelse. Der bliver tale om en aktiv og lærerig udstilling som skal udfylde en del af det 330 kvadratmeter store lokale.

Focus på Hornsherreds muligheder

Det er dog ikke kun den nye fjordforbindelse at centeret kommer til at handle om.

Fra kommunens side vil man i samarbejde med borgere der har lyst til at være med, fortælle lokale og turister om de fantastiske muligheder Hornsherred rummer. Dette er fint i tråd med det planarbejde om fremtidens landskaber der tog sin begyndelse i 2013, og som fortsætter frem til slutningen af 2015 i samarbejde med Københavns Universitet.

Netop dette fokus bakkes op af Frederikssund Erhverv og Visit Frederikssund, der også ser store muligheder for udnyttelsen af området.

Skibby AktiveVisionscenter

Bag projektet om et egentligt visionscenter står derfor også både Vejdirektoratet, Frederikssund Erhverv, kommunen og ikke mindst Skibby Aktive, hvor sidstnævnte også lægger navn til invitationen til indvielsen.

”Skibby Aktive” er den relativt ny forsamling af aktive borger der vil noget med deres lokalsamfund, og vil arbejde aktivt for Skibby som et attraktivt og levende sted at bo og arbejde, som de skriver på deres hjemmeside.

Mulighed for indflydelse

Og det nye visionscenter i Bymidten 10 i Skibby er tænkt som et mødested for erhvervsliv, kommune og foreninger. Det bliver noget nær en børs for ”de lokale varer”, skriver foreningen i indbydelsen til indvielsen. Og her kommer borgerne ind i billedet. For du kan nemlig være med til at bestemme hvordan det skal ske.

Kontakt Skibby Aktive, hvis du har nogle ideer til udnyttelsen af lokalet.