Cirkus Arena starter årets turnè i Skibby

Vi fylder teltet med 1293 sæder og giver cirkusartister og alle gæster en kæmpe oplevelse, som Danmarks bedste publikum. Det bliver en fest, du kun kan opleve sammen med os.

Glæd dig!

Du køber billetter her: Skjoldungernes Land

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Fastelavnsløjer i vinterferien

Tag med på fastelavnsoptog i Færgegårdens have og vær med til at lege, dyste og smage dig gennem fastelavnens mange skægge traditioner. Vi slutter af med at slå katten af tønden og finder kattedronning og kattekonge.Vi opfordrer alle til at komme i sit mest festlige fastelavnskostume!

Anbefalet aldersgruppe: 6-12 år.

Tid, pris og sted
13.,14. og 15. februar 2023.
Turene begynder kl 11:00 og 13:00. Turen varer 1-1,5 time.
GRATIS for børn 0-17 år, 50 kr. for voksne (+ billetgebyr).
Frederikssund Museum, Færgegården, Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Fastelavn i Skibby bymidte

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Info om corona: Kviktest i Skibby

Skibby Fritidscenter, Nyvej 7B i Skibby. Åbent onsdag og søndag mellem klokken 7 og 20 (dørene lukkes klokken 19.45).

Der er ikke nogen tidsbestilling, man møder bare op med sundhedskort og mundbind. Vær opmærksom på at man skal være fyldt 6 år for at blive kviktestet. Børn under 15 år skal have en forælder/værge med eller en fuldmagt fra samme for at kunne blive testet. Testen foretages med de kortere pinde i næseborene.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Børnehuset Savannen indviet

Børnehuset Savannen på Selsøvej blev officielt indviet mandag den 12. august. Det skete med taler, afsløring af en messingplade og ikke mindst lidt at drikke til både voksne og børn.

Læs her.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Hjertesti Indviet

Den 25. maj bød Frederikssund vikingers lurblæsere og Ingrid Overgaard fra Hjerteforeningen Frederikssund de omkring 50 fremmødte velkommen til indvielsen af Skibby Hjertesti.

Ingrid Overgaard har sammen med Hanne Kyvsgaard og Hjerteforeningen Frederikssund været drivkraft for Hjertestiens tilblivelse, så Hanne Kyvsgaard fik ordet for at takke deres samarbejdspartnere: Frederikssund kommune, Naturstyrelsen Midtsjælland, Skibby Aktives vedligehold og forskønnelsesudvalg. Også tak til sponsorerne: XL Byg Brejnholt Bjergmark for pæle, Co – Ro A/S for juice og Skibby Aktive – for Fjordlandet for, at Hjertesti åbningen blev en del af avisindlægget for Grøn weekend. Tak også til Ingrids og Hannes ægtefæller samt Lissie Rosenager for praktisk hjælp. Afslutningsvis udtalte Hanne Kyvsgaard: ”Gå – det er godt og nyd skoven gro op og de smukke naturomgivelser, hvor Nyttehaver og Spejdere er en del af oplevelsen på Skibby Hjertesti.”

Derefter fik Social og sundhedsformand Susanne Bettina Jørgensen ordet: Susanne fortalte bl. a. om, at Frederikssund kommune har et ansvar i forhold til at understøtte, at borgerne har mulighed for at holde sig sunde og aktive og derved forebygge fx livsstilssygdomme. Det er guld værd at have et godt samarbejde med Hjerteforeningen, da et formål er at støtte forskning og være med til at forebygge og informere om Hjertekarsygdomme især med fokus på kost og motion. Motion i det fri er et koncept, der har spredt sig, så de mere end 210 hjertestier, der findes rundt omkring, kan blive brugt endnu mere.

Den nye Hjertesti indbefatter Nordmandsskoven, Nordmandsmosen og Midtbanen og har en længde på 3,3 km. Når man går på Hjertestien, har man både god natur, kultur og historiske oplevelser i vente. Nordmandsskoven blev etableret i samarbejde med Frederikssund kommune og naturstyrelsen i 2017. Ca. 30 ha blev tilplantet i 2018 med 65.000 træer og buske. Der er tilknyttet en hundeskov. Nordmandsmosen blev under 2. verdenskrig brugt til tørvegravning. I dag fremstår det hele som et rekreativt område for byen med Spejderhytte og Nyttehaver. Nordmandsmosen indeholder et rigt dyre og planteliv. Midtbanen er indeholdt i Jernbaneloven af 27. maj 1908 fra Næstved til Hillerød, men stykket Hvalsø – Frederikssund åbnede først i 1928 og blev lukket igen i 1936. Et stykke historisk natur – en rest af den forhenværende togbane og nu en del af stiforløbet i skoven.

Susanne Bettina Jørgensen afsluttede med at sige:” tak til alle, der har været involveret i planlægning og etablering af den nye Hjertesti. Godt vi har så mange ildsjæle – det kommer os alle til gode. Stort tillykke til Skibby og Frederikssund kommune med den nye hjertesti. Jeg håber, den vil blive brugt flittigt. At fysisk, mental og socialt velvære vil gå hånd i hånd på denne sti. Med disse ord erklærer jeg Hjertestien åben.”

Herefter løsnedes sløjfen, og Frederikssund vikingers lurblæsere gjorde indvielsen ekstra festlig samtidig med, man begyndte at gå Hjertestien rundt.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Grøn weekend

Skibby Aktive afholder Grøn Weekend aktiviteter lørdag den 25. maj og til dels også søndag den 26. maj.

Læs om arrangementerne her.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Hjertesti indvies 25. maj kl. 10:30

Hjerteforeningen Frederikssund indvier Frederikssund kommunes fjerde Hjertesti d. 25. maj kl. 10:30.

Det sker på Hanghøjvej i Skibby ved Naturstyrelsens P. plads for Nordmandsskoven.  Formanden for Social og Sundhedsudvalget Susanne Bettina Jørgensen holder åbningstale og efterfølgende løsnes den røde sløjfe. Frederikssund Vikingernes lurblæsere sørger for et festligt trut med lurerne.

Læs mere om hjertestien her.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Broåbning 28. september

Kronprinsesse Marys Bro og Fjordlandsvej indvies lørdag den 28. september.

Om seks måneder er højbroen over Roskilde Fjord og den tilhørende motortrafikvej færdig.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Skibby i TV Lorry

Den 10. august var TV Lorry i Skibby – se udsendelsen her.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar